Niin kuin aina, myös tänä vuonna Kokkolan XXIII Talviharmonikassa koetaan jotakin aivan uutta.
Tässä tapauksessa voisi kerrankin sanoa, että uusi kokonaisuus on syntynyt koronan ansiosta, kun Talviharmonikassa on haluttu löytää uusia tapoja toteuttaa festivaali koronan keskellä.

Kokkolan Talviharmonikka kutsui kaikki musikantit lähettämään tapahtumaan videoita. Raameiksi annettiin ainoastaan, että lähetetyssä videossa täytyy jollakin tavalla yhdistyä talvi ja harmonikka. Kaikki muu on esiintyjistä kiinni.
– Konsertti on rakennettu kolmestatoista videosta. Kokonaisuus on äärimmäisen mielenkiintoinen. On sooloja ja orkestereita, erilaisia kokoonpanoja. Talvi ja harmonikka on yhdistetty hyvin erilaisilla tavoilla. Osassa on talvinen kappale, toisissa videoissa on talviset maisemat ja joku on rohjennut myös ulos soittamaan, taiteellinen johtaja Raimo Vertainen taustoittaa.
Harmonikkapiireissä hyvät jutut kiertävät nopeasti ja niinpä huhu Talviharmonikan videokonsertistakin kiiri Saksanmaalle saakka.
– Minuun otettiin yhteyttä Dresdenistä ja kysyttiin, että saavatko hekin osallistua. Totta kai! Saimme hienon videon sikäläiseltä harmonikkakvartetilta. Muita videoita on tullut mm. Kokkolasta, Lahdesta, Helsingistä, Haapajärveltä ja Hämeenlinnasta.
Erityiskiitokset Raimo Vertainen lausuu mediakeskus Limelle, jonka rooli videoteoksen työstämisessä on ollut ratkaisevan tärkeä.
– Olemme kuvanneet jokaiselle konsertin videolle esittelyinsertin, jotka on myös tekstitetty englanniksi kansainvälistä yleisöämme ilahduttamaan.

Pin It on Pinterest

Share This