Maria Kalaniemi ja Eero Grundström Kokkolan Talviharmonikan Pietarsaari-päivän tähtinä

Kokkolan Talviharmonikan yksi päivä on tavattu pyhittää naapurikaupunki Pietarsaarelle – niin myös tänä vuonna. Perjantaina 12. helmikuuta klo 19 harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen ja harmonivirtuoosi Eero Grundströmin konsertoivat tyhjälle Schaumansalille.
Konsertti livestriimataan yleisölle vapaasti nautittavaksi osoitteessa https://www.keskipohjanmaa.fi

Duo julkaisi huhtikuussa 2020 Mielo-levyn, joka on saanut maailmalla erittäin lämpimän vastaanoton. Levy on keikkunut maailmanmusiikkilista World Music Charts Europen kärkisijoilla viime kesästä saakka ja nyt se on Emma-ehdokas vuoden etnoalbumi -kategoriassa.
– Olen niin pitkään ollut tässä musiikkiuralla, että ei sillä tavalla edes halua pakottaa mitään. On kiva antaa asioiden mennä omalla painollaan. Onhan se ollut huikeaa huomata, että Mielo on koronasta riippumatta liidellyt ja löytänyt yleisönsä myös Euroopassa, Kalaniemi iloitsee ja kertoo, että viime kesänä sentään sai Mielon musiikkia soittaa yleisön edessä ennen etätöihin ja livestriimauksiin siirtymistä.

Menuetti Jepualta
Pietarsaaren konsertin musiikki on pääosin Mielo-levyltä, mutta mukaan mahtuu muutakin.
– Se on Mielo kaikilla mausteilla. Teemme Eeron kanssa vähän kaikkea mahdollista. Mukana on minulle hyvin tärkeää, jepualaista musiikkia. Olen Sibelius-Akatemiassa opettanut kansanmusiikkilinjalla paljon Jeppo bygdespelmän -perinnettä. Lisäksi on tangoa, se on meidän suomalaisten sielunmaisema, ja myös ruotsinkielistä laulettua musiikkia.
Maria Kalaniemi on kaksikielisistä juuristaan kiitollinen.
– Äitini on Fiskarsista kotoisin ja isä Juvalta. Suomenruotsalais-savolainen kotini oli kulttuurillisesti hyvin kiehtova, kahden kulttuurin kohtaaminen.
Tässä maailmantilanteessa Kalaniemi toteaa olevansa artistina onnellisessa asemassa toimiessaan myös opettajana.
– Moni free-muusikko on koronan takia kinkkisessä tilanteessa ja tosi viheliäistähän tämä on. Minulla on onnekseni myös kansanmusiikin lehtorin virka Sibelius-Akatemiassa. Opetustyö on minulle hyvin rakasta ja tärkeää. Se pitää minut leivänsyrjässä kiinni.

Pin It on Pinterest

Share This