Kokkolan Talviharmonikka pitää kiinni perinteistä myös poikkeusvuonna. Alkuviikosta nautittiin nuorista virtuooseista, lastenmusiikkikonserteista ja talviriehasta. Loppuviikossa soitetaan säveliä senioreille, kuunnellaan Guardia Nuevaa ja lopuksi hiihdetään haitarin tahdissa.

Säveliä Senioreille
Vanhusten palvelutaloissa soitetut konsertit ovat Talviharmonikkaviikolla tuoneet ja luoneet tärkeitä elämyksiä ja lämpimiä tuulahduksia kokkolalaisiin palvelutaloihin. Tänä vuonna lapsille ja vanhuksille tuodaan iloa samoja keinoja käyttäen: jokaiseen Kokkolan suomenkieliseen palvelutaloon jaetaan etukäteen koostettu videotallenne, joka on koostettu konservatorion harmonikkaoppilaitten videotervehdyksistä. Toivottavasti tervehdys tuottaa iloa pitkään.
Ruotsinkielisissa palvelutaloissa mahdollisesti kuullaan jopa elävää musiikkia, mikäli Talviharmonikkaviikolla voimassa olevat suositukset sen mahdollistavat. Harmonikkataiteilija Julia Hansson toivoo pääsevänsä kierrokselle kuten ennenkin.

Lauantaina Guardia Nuevan konserttitaltiointi
Ensimmäistä kertaa Kokkolan Talviharmonikan historiassa lauantaina ei Guardia Nueva soita loppuunmyydyssä Snellman-salissa, mutta onneksi yleisö voi nauttia tavallista huikeammasta konserttitaltioinnista.
– Viime vuonna oli Kokkolan kaupungin 400-vuotisjuhlat ja sen ansiosta viime vuoden konsertin taltiointiin panostettiin tavallista enemmän. Korkeatasoinen ja runsas sisältö toteutettiin täysin kokkolalaisvoimin, solisteina Virva Puumala, Matti Korkiala, Maria Autio ja Jiri Tammilehto, taiteellinen johtaja, kapellimestari Raimo Vertainen kertoo ja muistuttaa myös, että Kallentorilla on Talviharmonikan loppuun saakka nähtävissä Kokkola 400 -valokuvanäyttely.
Sattumalta Guardia Nuevan konsertti oli myös Kokkola 400 -vuoden viimeinen suuri tapahtuma, joka voitiin järjestää suunnitelmien mukaisesti ennen kuin korona sulki koko maailman.

Haitarihiihto
Talviharmonikan päätössunnuntain ohjelmaan kuuluu ehdottomasti Haitarihiihto. Kuinkas muuten? Tänä vuonna Haitarihiihtoon tuo sydämellisen säväyksen samana päivänä vietettävä ystävänpäivä.
Rastimajalla hiihtäväisille on tarjolla kuumaa mehua turvavälein ja kaiuttimista kuuluu hiihtoaiheinen haitarimusiikki. Sivakoimaan vaan!

Koko viikko ilmaista ohjelmaa ja uusia toteutuksia
Poikkeusvuonna koko ohjelma on ilmainen eikä suuria konsertteja järjestetä livenä, vaan ne lähetään striimauksina yhteistyössä Keskipohjanmaa-konsernin kanssa. Osa konserteista on etukäteen toteutettuja videotallenteita ja kolme aitoa, reaaliaikaista livestriimiä.
– Halusimme pitää kiinni sovituista konserttipaikoista. Vaikka yleisökonsertteja emme voi järjestää, niin artisti menevät paikan päälle ja toteuttavat livestriimattavan konsertin aidosta kohteesta, Raimo Vertainen kertoo ylpeänä.

Pin It on Pinterest

Share This