Kokkolan Talviharmonikassa lähdetään Matkalle

Kokkolan Talviharmonikan keskiviikkoillan ohjelmaan merkitty Vildá-yhtyeen konsertin sisältö on valitettavan sairastapauksen vuoksi jouduttu rakentamaan täysin uusiksi. Kokonaan ei Vildásta kuitenkaan luovuta, sillä tunnin mittaisessa konsertissa nautitaan myös korkeatasoisesta videotallenteesta, jolla Vildá voitti tammikuussa merkittävän eurooppalaisen kulttuuripalkinnon.
Vildán jälkeen livelavalle astuu jännittävä trio: Piirainen Blom Company, johon kuuluu kitaristi JP Piirainen, beatboxaaja-laulaja Venla Ilona Blom sekä haitaristi Viivi Maria Saarenkylä, joka on myös toinen Vildán jäsenistä.

Aluksi nautitaan Vildán tuore kilpailutallenne.
– Viidentoista minuutin tallenne on luotu Music Moves Europe Talent Awards 2021 -kilpailua varten. Tammikuun 15. päivä ratkesi, että Vildá on yksi kilpailun voittamista! manageri Laura Salokoski kertoo ylpeänä.
Vildán musiikki on vahva yhdistelmä perinnettä ja nykyaikaa; mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä sekä improvisaatiota. Duossa Hildá Länsmanin joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmoni vievät kuulijat matkalle pohjoiseen. Videon on tuottanut Skorpioni, tärkeänä yhteistyökumppanina Music Finland.

Piirainen Blom Company säteilee energiaa
Konsertin toisesta osa on livelähetys suoraan Keski-Pohjanmaan konservatoriolta. Lavalle nousee JP Piiranen Blom Company.
– Meidän intohimo ja johtoajatus on viedä suomalainen kansantanssimusiikki 2020-luvulle, JP Piirainen lataa.
– Meille kaikille se musiikin aiheuttama energia ja liike on tosi tärkeää. Meistä kukaan ei soita perinteistä kansanmusiikkisoitinta, mutta olemme lähteneet tutkimaan, miten me voisimme luoda uutta perinnettä näillä meidän soittimilla.
Viime kesänä Piirainen ja Blom julkaisivat debyyttialbumi Matkan, jonka musiikkia he ovat päässeet esittämään nykytilanteessa harmillisen vähän, siksi kutsu Kokkolan Talviharmonikkaan tuntui erityisen makealta. Albumin julkaisun jälkeen duo on kasvanut trioksi Viivi Maria Saarenkylään liityttyä joukkoon.
– Musiikkimme on hyvin tarinavetoista. Me kerromme paljon kappaleisiin liittyviä tarinoita ja viedään yleisö matkalle. Toivottavasti yleisö nauttii tarjoamastamme matkasta.
– Meillä on muutamia perinnekappaleita, lähinnä perinnelauluja. Kaikki kappaleet pohjautuu vanhoihin tanssilajeihin, joita suomalaisessa perinteessä on. Valssi, masurkka, sottiisi. Niiden tanssilajien päälle on rakennettu oma musiikki. Polveilu ja musiikin kulku voi tuntua hyvin tutulta.
Vaikka konsertti ei olekaan yleisökonsertti, niin trio saapuu Kokkolaan ja konsertti soitetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti konservatoriolla – mutta valitettavasti ilman yleisöä. Livestriimatusta konsertista voivat kaikki nauttia ilmaiseksi oman ruutunsa äärellä.
Lopuksi JP Piirainen lähettää yleisölle terveisiä.
– Olemme tosi iloisia, että saamme tulla Kokkolan Talviharmonikkaan. Meidän musiikki on helposti lähestyttävää ja se sisältää paljon positiivista energiaa näihin aikoihin!

Pin It on Pinterest

Share This