– alkuviikon ohjelmassa kaikki tutut elementit

 Vaikka poikkeuksellinen maailmantilanne koittelee kovin myös Kokkolan Talviharmonikkaa, on festivaalin poikkeuksellisessa toteutuksessa pidetty kiinni monista jokavuotisista elementeistä, jotka ovat festivaalin uskolliselle yleisölle hyvin tuttuja. Juuri niitä, joista tietää, että nyt on KOKKOLAN TALVIHARMONIKKA!

Nuoret Virtuoosit maanantaina
Vakituisesti maanantai-iltaan sijoittuva Nuorten Virtuoosien irrottelu on perinteisesti ollut yksi Kokkolan Talviharmonikan suosituimpia konsertteja. Keski-Pohjanmaan konservatorion iso sali on natissut liitoksistaan nuoren soittajakaartin esitellessä monipuolisia taitojaan innostuneelle yleisölle. Perinteestä ei ole luovuttu, mutta toteutustapa on erilainen.
– Nuorten virtuoosien konsertti koostuu tammikuussa kuvatusta videomateriaalista, joka työstetään konserttikokonaisuudeksi ja tallenne on katsottavissa maanantai-iltana 8.2.2021 klo 18, taiteellinen johtaja Raimo Vertainen kertoo.
– Tänä vuonna konserttikokonaisuus on toteutettu puhtaasti omin voimin ilman vierailijoita. Kaikki konsertin esiintyjät ovat Keski-Pohjanmaan konservatorion tai Centrian nuoria musiikinopiskelijoita. Saamme konsertista tallenteen, josta voidaan nauttia pitkään!

Tiistain Talvirieha
Tiistaisin Kokkolan Talviharmonikassa on ruukattu ja tohittu laskea mäkeä. Niin myös tänä vuonna. Kokkolalaisen mäenlaskukansan rakastamalla Roskarukalla on illansuussa klo 17 alkaen mahdollisuus laskea mäkeä musiikin tahdissa ja tarjolla on myös kuumaa mehua. Mehutarjoilusta vastaa Kokkolan Jymy ja turvaväleistä pidetään huoli. Sinne siis!

Lastenmusiikkikonsertit
Myös koululaiskonserteista pidetään kiinni, mutta nyt toteutustapana on etukäteen tehdyt videotallenteet. Uudessa toteutustavassa on sekä hyviä että huonoja puolia.
– Totta kai on harmi, että emme voi aitoa livekonserttielämystä lapsille tarjota, mutta toisaalta tämä mahdollistaa sen, että konsertti voidaan tallenteena tarjota koko Kokkolan jokaiselle alakoululle ja jokaiselle vuosiluokalle tallenteena, toteaa Talviharmonikan hallituksen puheenjohtaja Pertti Kuosmanen.
Suomenkielisen konsertin toteutuksesta vastaa Mimmit – Musapatti, Pauliina Lerche ja Hannamari Vallila. Pauliina soittaa harmonikkaa, Hannamari melodikaa ja molemmat laulavat. Vauhdikas musiikkihetki johdattaa lapset Musapattien interaktiiviseen maailmaan, jossa seikkaillaan niin dinosaurusten maailmassa kuin ihmisen suolistossakin.
Ruotsinkielisen konsertin toteuttaa festivaaleilla urakoiva kokkolalaissyntyinen Julia Hansson. Lastenmusiikkikonsertin hän taltioi yhdessä ystäviensä kanssa. Tiistaina hän konsertoi Lohtajalla Jukkolan navetanvintillä.
Ilta Jukkolanmäellä tarjoaa klassisen konserttikattauksen Lohtajan juhlanavetasta. Mukana Léna François-Poulet harmonikka, Julia Mušáková viulu, Julia Hansson harmonikka ja laulu, sekä Katri Antikainen sello. Konsertissa musiikkia Bachista Aulis Salliseen ja Manuel De Fallaan.

Pin It on Pinterest

Share This