Guardia Nuevan 20-vuotisjuhlakonsertti jäähallissa 21.5.2022

Vallitsevan koronatilanteen myötä 24. Kokkolan Talviharmonikka siirtyy järjestettäväksi 17.–27. toukokuuta.

Epävarmuus on sana, joka kuvaa elämää – ja varsinkin kulttuurialan toimijoiden ja tapahtumajärjestäjien arkea viimeisen kahden vuoden aikana liiankin hyvin. Lukemattomia ovat perutut ja siirretyt tapahtumat, striimatut keikat ja toteutumattomat suunnitelmat.

– Tutulla paikallaan Talviharmonikan alkuun pitäisi olla enää pari viikkoa ja nyt olemme rakentaneet koko tapahtuman uusiksi viimeisen kahden viikon aikana koronatilanteen jatkuvasti heikentyessä, taiteellinen johtaja Raimo Vertainen huokaisee syvään ja kertoo, että säännöstä on yksi poikkeus.

– Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Pohjoismainen ilta konservatoriolla 18. helmikuuta pysyy paikoillaan. Konsertissa kuulaan Minna Leinosen uuden teoksen kantaesitys. Kapellimestarina Emilia Hoving ja solistina Antti Leinonen. YLE Radio 1 nauhoittaa konsertin. Kaikki muut tapahtumat on siirretty toukokuun lopulle.

– Tuntuu, kuin tehtaalla olisi ollut Ferrari valmiina lähtöön ja juuri ennen starttia tulee ilmoitus, että ovia on jatkettava 20 senttiä. Tämä muutos on vaatinut todella ison työn. Mutta periksi ei anneta, samassa veneessähän tässä kaikki ollaan. Jotain positiivistakin – European Festival Association Brysselissä myönsi Talviharmonikalle Badge of Invention – leiman viime vuoden festivaalin innovatiivisesta toteutuksesta korona-aikana.

Uusia avauksia

Raskaista viikoista ja haasteista huolimatta Vertainen jaksaa nähdä tilanteessa myös hyvää.

– Ajankohdan muutos toukokuulle antaa mahdollisuuden uusille avauksille. Luvassa on muun muassa Ilta Mustakarilla, konsertti Kahvila Sahassa ja Brygganin kesäkauden avaus.

Ison työn jälkeen Raimo Vertainen on hyvin tyytyväinen siihen, että kaikki konsertit on saatu uudelleenaikataulutettua onnistuneesti. Joitakin yksityiskohtia vielä hiotaan, mutta päivät, paikat ja kellonajat ovat selvillä.

– Olemme pystyneet pitämään kiinni kaikista tutuista elementeistä, niistä, joista Kokkolan Talviharmonikka tunnetaan. On lastenkonsertteja, Säveliä senioreille, huippusolisteja ja vierailijoita, Kallentori tanssii ja soi, lounasmusiikkia ja paljon kaikille avoimia tilaisuuksia eri puolilla Kokkolaa – ja myös naapurissa Pietarsaaressa. Tapahtuman suurin yksittäinen konsertti on Guardia Nuevan 20-vuotisjuhlakonsertti jäähallissa. Solistikattauksessa ovat edelleen Jarkko Ahola, Arja Koriseva ja Teemu Roivainen. Jennie Storbackan sijalle tulee Jepa Lambert – tuttu mm. Elämäni biisi- tv-ohjelmasta. Odotamme konserttia suurella innolla ja tässä tilanteessa myös syvällä hartaudella, Vertainen päättää.

Jo ostetut liput käyvät konsertteihin sellaisenaan. Mikäli uusi ajankohta ei sovi, voi liput palauttaa pe 4.2.2022 mennessä. Palautuksen voi tehdä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/

Pin It on Pinterest

Share This