VILDÁ ja PIIRAINEN | BLOM | COMPANY

keskiviikko 10.2.2021

19:00
keskipohjanmaa.fi

Kokkola

https://youtu.be/kNVxRMWLA4M?t=1794

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin (laulu, joiku, lyömäsoittimet) vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän (laulu, harmonikka, efektit) ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

PIIRAINEN | BLOM | COMPANY tuo kansanmusiikin ja kansantanssin ryminällä 2020-luvulle. Kitaristi J-P Piiraisen ja beatboxaaja-laulaja Venla Ilona Blomin yhteistyöstä syntynyt kollektiivi synnyttää groovaavan shown täynnä energiaa. Modernien soundien ja kokeilevien soittotekniikoiden maadoittavana tekijänä ovat juuret syvällä suomalaisessa musiikki- ja tanssitraditiossa. Syksyllä 2020 kollektiiviin liittyi haitaristi Viivi Maria Saarenkylä.

Yhtyeen esikoisalbumi Matka julkaistiin kesäkuussa 2020 ja se nousi julkaisunsa jälkeen European World Music Chartsin sijalle 10. Levy ja kollektiivin musiikki on kerännyt innostavia, jopa ylistäviä arvioita Euroopassa.

Striimattu konsertti: www.keskipohjanmaa.fi

Katsottavissa youtuben kautta esityksen jälkeen. 7 vrk, sulkeutuu 18.2. (Aloita katsominen kohdasta 29:54)

Katso konsertti painamalla tästä

Poimintoja / Utdrag / Excerpts

Sorry, no events were found. Waiting for the next Festival to come!

Pin It on Pinterest

Share This